Kıllarla kaplı ağaçlar doyumsuz görüntüler oluşturuyordu.
Kıllarla kaplı ağaçlar doyumsuz görüntüler oluşturdu.
BALIKESİR Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde ağaçların üzerine düşen kızıl, izlenmeye değer görüntüler oluşturdu.
Geceleri eksi dereceleri gören Ulus Dağı’nın eteklerinde ve yüksek rakımlı bölgelerde ağaçların üzerine düşen çiy, görsel şölen oluşturdu.
1.300 metreden karla kaplı olan Ulus Dağı, süper bir doğa harikasına da ev sahipliği yapıyor. Yöre halkının gri ve gri olarak tabir ettiği ağaçlara düşen kar ve çiy görüntüsüne doyumsuz bir keyif sunuyor. Tepede karın keyfini çıkaran vatandaşlar, eteklerde ve yol kenarlarındaki doğal güzellikleri görmek için araçlarını durdurarak bu anı ölümsüzleştirdi.
Asıl mesleği Coğrafya öğretmenliği olan ve doğa olayları ile yakından ilgilenen Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, “Son yıllarda dünyada iklim değişikliği ile ilgili çok konuşuluyor. buzulların erimesi ve havanın ısınması.Kuraklıktan bahsediyoruz.Doğal bir şehir olarak Sındırgı şehir merkezi 225’e 1.769 metre.Yani 30 kilometre sonra zirveye ulaşabileceğiniz bir şehir.Bu nedenle , farklı iklimleri ve farklı coğrafyaları olan bir yerdir.Birçok kişi hatırlamayabilir, görmemiş olabilir.Şu anda Ulus Dağı’nın eteklerinde Kırç diye bir olay görüyoruz. çiylerin yapraklarda donması sonucu.Şu anda Ulus dağının eteklerinde meşe ağaçları, mazılar, çalılar ve çam ağaçlarının bembeyaz bir görüntüsü var.Ulus dağı, doğal şehir bize her şeyin en güzelini verebilir. bu güzellikleri de sizlerle paylaşmak istiyoruz. vardır” dedi.
Kırbaç nasıl oluşur:
Zona oluşumu için havanın kış aylarındaki ile aynı veya sisli olması gerekir. Bu tip havalarda yerde veya ağaç dallarında bir miktar buzlanma görülür. Kar yağışının oluşturduğu bu sert buz manzarasındaki donmuş buza grit denir.