Haber

Çin’de Feodal Bey Olarak Yönetilen 3 Bin Yıllık Antik Kent Bulundu

XI’AN, 15 Şubat (Xinhua) — Çin’in kuzeybatısındaki Shaanxi eyaletindeki arkeoloji enstitüsü, geç Batı Zhou Hanedanlığı (MÖ 1046-771) ve İlkbahar ve Sonbahar Dönemi (MÖ 770-770) dönemindeki antik bir bölge. 476) başlangıçta derebeyi olarak yönetilen bir şehir olduğunu ortaya koymaktadır.

Hancheng şehrinde Zhiyang kasabasında bulunan Taoqu bölgesi 1980’lerde keşfedildi. Arkeologlar, Mayıs 2020’de bölgeyi keşfetmeye ve kazmaya başladı.

Arkeologlar iki yıllık çalışmanın ardından bu döneme ait 800 bin metrekarelik tarihi alanda çeşitli büyüklükte mezarların yanı sıra üst düzey ve ortak yerleşim alanlarının bulunduğunu keşfetti.

Arkeologlar şimdiye kadar bölgede yedi büyük mezar ortaya çıkardılar. Enstitüde bir araştırmacı olan Geng Qinggang, mezarlarda çok sayıda yer karosu, boru şeklinde karo, çömlek parçası, kemikten yapılmış aletler ve bir dizi bronz eşya bulunduğunu söyledi.

Geng, mezarların yaşının, ölü gömme geleneklerinin ve bronz eşyalar üzerindeki yazıtların, Taoqu bölgesinin Batı Zhou Hanedanlığı’nın sonlarında ve İlkbahar ve Sonbahar Dönemi’nin başlarında bir derebeylik merkezi olarak kullanıldığına dair kanıt sağladığını söyledi.

Geng’e göre bu bulgular, tımar sistemi, siyasi coğrafya ve etnik entegrasyon gibi tarihi konuları incelemek için paha biçilmez bir akademik değere sahip.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu