Haber

ABD’de 5 kişiyi öldüren bankacı saldırganın detayları ortaya çıktı

Amerikan basınına yansıyan habere göre ülkede sonu gelmeyen silahlı saldırıların son öznesi 23 yaşındaki bir bankacı oldu.

Indiana’da orta sınıf bir ailede dünyaya gelen Connor Sturgeon, bankacılık kariyerine başlamadan önce lisede popüler bir basketbol yıldızıydı.

Ancak dün Louisville’deki ofisine gitti ve AR-15 saldırı tüfeğiyle 5 meslektaşını öldürdü. Polisin müdahalesi sırasında Mersin balığı olay yerinde vurularak öldürüldü.

Saldırganın lise arkadaşı olayla ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Saldırganlar hakkında bunun hep söylendiğini biliyorum. Ama onun böyle bir şey yapmasını gerçekten hiç beklemiyordum.”

Sturgeon’u popüler bir basketbolcudan neyin katile dönüştürdüğü sorusu şimdi polis soruşturması altında. En önemli delillerden biri de saldırganın ailesine bıraktığı intihar mektubu.

25 yaşındaki Sturgeon’un ailesine işinden kovulduğunu ve işyerine ‘ateş edeceğini’ söylediği bildirildi.

Edinilen bilgilere göre saldırganın kardeşi Cameron, dünyanın en büyük modelleme ajanslarından biri olan New York’taki Next Model Management’ta çalışıyor. Tarih öğretmeni olan babası Todd, Indiana’da bir kolej basketbol grubuna 15 yıl koçluk yaptı.

Oğlunun basketboldaki başarısını fark eden Peder Todd, oğlunu başkalarını eğitmek yerine bu sporda uzmanlaştırmak istedi ve 2007 yılında oğlunun yıldız oyuncu olduğu Floyd Central basketbol takımının antrenörlüğüne başlamak için bu işten ayrıldı.

Basketbolun yanı sıra futbol ve koşu branşlarında da başarılı bir sporcu olan Connor Sturgeon, çevresi tarafından atletik ve popüler bir genç olarak biliniyordu.

2016 yılında liseden mezun olan Connor Sturgeon, Alabama Üniversitesi’nde finans okudu ve 2020 yılında mezun oldu. Sturgeon’un duygusal ve ruhsal sorunları da bu yıllarda patlak verdi. Arkadaşlarına göre iş hayatıyla ilgili derin kaygıları olan Sturgeon, 2018 yılında üniversite öğrencisiyken yazdığı bir yazıda “Başarılı olmak için disiplinini, sorumluluk duygusunu ve özsaygısını geliştirmek istediğini” yazmıştı. kendini geliştirmede”.

Popüler bir figür olarak görülmesine rağmen arkadaş edinmekte zorlandığını söyleyen Sturgeon, şu sözleri kullandı:

“Ortaokul ve lisede geç olgunlaşan biri olarak, bir dereceye kadar rezonans elde etmek için mücadele ettim ve bu bende bugün de devam eden olumsuz bir öz imaja sahip oldu. Arkadaş edinmek benim için hiç bu kadar kolay olmamıştı, bu yüzden birden fazla kişinin tek başına çalışmasından daha zor. Daha fazla deneyimim var. Ayrıca, üniversite deneyimi özgün bir atmosfere ve yeni zorluklara kapı araladı. Böylece yapmam gerekeni yapmıyormuşum gibi hissetmek benim için daha kolay hale geldi. Daha formda hissetmek için neler yapabileceğime değer vermek için zaman ayırmanın daha fazla sosyalleşmeme ve bu nedenle kendim hakkında daha iyi hissetmeme yardımcı olduğunu buldum.”

Sturgeon, LinkedIn hesabına göre 2018 ve 2020’nin ortasında üç farklı yaz stajını tamamladı ve sonunda atak geçirdiği Old National Bank’ta ticari geliştirme uzmanı olarak çalışmaya başladı.

2021 yılının Haziran ayında başladığı işinden 2022 yılının Nisan ayında terfi ettirilerek ailesinin yaşadığı Indiana’dan ayrılarak Louisville’de yaşamaya başlayan Sturgeon’un siyasi görüşleri de ortaya çıktı. 2020 yılında patlak veren ‘Siyahların Hayatı Değerlidir’ sloganıyla yapılan gösterilere destek veren Sturgeon, polis şiddetini ve Donald Trump’ı eleştiren paylaşımlar yaptı.

Saldırı sırasında Sturgeon, Louisville’in Camp Taylor bölgesindeki bir apartman dairesinde erkek bir ev arkadaşıyla yaşıyordu. Komşular da saldırganın çok uysal biri olduğunu ve herhangi bir sorun çıkarmadığını söyledi.

Komşularından biri olan Kera Allgeier, “Onun hakkında gerçekten olumsuz bir şey söyleyemem. Oldukça sessizdi, tatlı dilliydi. Yazın bizi birkaç kez yemeğe davet ettiler. Biliyorsunuz, çok cana yakındı. . Anlayamıyorum.” söz konusu.

Allgeier’in eşi Michael da benzer ifadeler kullanarak kız arkadaşıyla birlikte eve giderken Sturgeon’u birkaç kez gördüğünü ve bunların son derece normal göründüğünü ifade etti:

“Oldukça sıradan, normal bir insana benziyordu. O her gün bana el sallardı, ben de ona el sallardım. O kendi yoluna giderdi, ben de kendi yoluma giderdim.”

Saldırganın evinde arama yapan polis ekipleri, bilgisayara el koyarken, ekipler eşyaların bulunduğu kutuları incelemek üzere emniyete götürdü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu